Betonportal

VILÁGSZERTE HÓDÍT AZ ELŐREGYÁRTOTT BETON ELEMEKBŐL VALÓ ÉPÍTKEZÉS – ÖNT IS MEGGYŐZIK

Az előregyártott beton elemekből való építés világszerte hódít mind a lakóépületek, mind az ipari léptékű ingatlanok területén. Használatával gyakorlatilag nincs építészetileg megvalósíthatatlan elképzelés. A családi- és társasházaktól, a többfunkciós ipari- és középületekig, a minőségi, igényes homlokzatokig szinte nincs határ, bármi megvalósítható, amit az építész a tervezőasztalon megálmodott.

Nemcsak rugalmasan alkalmazkodik az elképzelésekhez, de a beton elemekből való építkezés lényegesen olcsóbb, és mindenekelőtt gyorsabban is kivitelezhető, mint a hagyományos építési technológia.

A betonelem gyártás technológiája napról-napra fejlődik. Ma már a hagyományos és közkedvelt elemek (pl. zsalukő, térkő, szegélykő stb.) mellett elérhetők összetettebb házépítő elemek is. Például korszerű beton homlokzati rendszerek, fal megoldások, hűtő-fűtő mennyezetek, látszóbeton lépcsők, folyókák és egyéb beton termékek is.

A technológia különösen jól alkalmazható olyan komplex épületeknél, amelyek egységes struktúrájúak, vagy ahol a helyszíni kivitelezés a hagyományos módon nehézségekbe ütközik. A középületek (kórházak, hotelek, iskolák stb.) például tipikusan olyan épületek, ahol az azonos funkciójú helyiségek mindenhol azonos igényeknek kell, hogy megfeleljenek. Itt nincs szükség egyedi tervezésre, ezért a legtöbb középület kifejezetten jól, gyorsan és hatékonyan megépíthető különböző jellegű modulok kombinációjából.

De családi házak is bármilyen formavilágban kivitelezehetők részben vagy egészben betonelemek használatával.

MILYEN BETON ELEMET KERES?

Válassza ki a terméket, amire szüksége van!

  • Zsalukő 
  • Térkő, szegélykő
  • Támfalelem
  • Előregyártott vasbeton födém, betonfal
  • Beton kerítés elemek                 
  • Burkolólap

Meggyőző előnyök

Az előregyártott betonelemek térhódítása megállíthatatlan. Előnyei gyakorlatilag behozhatatlanok a hagyományos építési technológiákhoz képest, főleg nagyobb volumenű projektek esetében. Nem kell sokat magyaráznunk, mennyivel egyszerűbb és gyorsabb például előregyártott vasbeton födém elemeket összeszerelni, mint az elemek nélküli folyamat. Vagyis a helyszínen zsalut szerelni, vasalatot összeállítani, a betont bedolgozni és utókezelni, zsalut bontani, elvitetni stb.

Hatékonyság, gyorsaság, gazdaságosság

Az előregyártott beton elemek használata nem csak a magas minőséget és a hagyományos technológiákhoz képest alacsonyabb építési költségeket garantálja. Legalább ekkora előnye, hogy jelentősen csökkenti az építési időt is. A gyárban előállított, azonos méretű, egymáshoz pontosan illeszkedő elemek könnyen, gyorsan összeszerelhetők. Használatukkal töredékidő alatt elkészülhet a födém, a kerítés vagy egész házak. A kész betonelemek gyártása szigorúan ellenőrzött körülmények között zajlik

A tömegtermelés ez esetben is lehetővé teszi mind az alapanyagok, mind a végtermékek maximálisan hatékony felhasználását, csökkentve ezzel az építési költségeket.

Szabvány minőség, szabvány méret

A betonelem gyártás egy szigorúan szabványosított és sokszorosan ellenőrzött folyamat, aminek végeredményei a magas minőségű és szabványos termékek. A legkülönfélébb alakú és rendeltetési célú elemeket előre meghatározott méretekben és formákban állítják elő. Ez a méretpontosság nagy mértékben megkönnyíti, meggyorsítja az összeszerelést a helyszínen. Kifejezetten ideális választás például abban az esetben, ha az épület hasonló vagy azonos egységekből áll. Ilyenkor az előregyártott elemek használatával jelentős költség, építési idő és munkaerő megtakarítás érhető el.

Rugalmasság és testreszabhatóság

A betonelemek gyártása automatizált, a gyártósoron működő robotok minden elemet egyedileg zsaluznak ki. A rendkívül sokféle rendelkezésre álló méret és forma kombinált felhasználása lehetővé teszi az építők számára a legkülönfélébb, legegyedibb formavilág megalkotását is.

Magas teherbírás

Az előregyártott betonelemeket sokszor vasalással is megerősítik, ezzel is növelve a teherbírásukat. Így tökéletesen alkalmasak lesznek óriási terhelés elviselésére is, például hídpillérként.

Az előregyártott betonelemek a hídépítést is megkönnyítik

Tartósság

A beton egy rendkívül sokoldalú, alkalmazkodóképes, erős és olcsó építőanyag. Emellett ellenáll az időjárás viszontagságainak és más környezeti hatásoknak, így hosszú távú stabilitást és tartósságot garantál az épületeknek és szerkezeteknek.

Környezetbarát

A beton tartós és újrahasznosítható, ezért hosszú élettartamú építmények létrehozását teszi lehetővé, csökkentve ezzel az építési hulladék mennyiségét. Ugyanakkor a modern előregyártott konstrukció nagyon jó energiahatékonysági értékekkel rendelkezik. Emellett, mivel rendkívül időjárás- és tűzálló, lehetővé teszi a földrengésveszélyes helyszíneken történő építkezést is. Ráadásul a CO2 lábnyoma 25%-kal, a vízfelhasználása pedig akár 50%-kal is alacsonyabb a korábbi monolit beton konstrukcióhoz képest.

Összességében a betonelem gyártás számos előnnyel jár, amelyek lehetővé teszik a hatékonyabb, gazdaságosabb és környezetbarátabb építési folyamatokat